Om Brændefyringsguiden

Brændefyringsguiden er et opslagsværk.

Den indeholder over 100 websider med oplysninger om brændefyring, om skorstene, om røgspredning, om myndighedernes behandling af røggenesager m.v.

Guiden kan ses som en "værktøjskasse" til brug ved vurdering og løsning af brændeovnsproblemer.

Guidens primære målgruppe er fagfolk, der beskæftiger sig med brænderøgsproblemer.

Men guiden indeholder også masser af tips, der kan bruges af alle, der fyrer med brænde.

Guiden har to indgange: En indgang for alle, og en indgang for fagfolk.

Se evt. en appetitvækker med eksempler på guidens indhold.

Du finder nyttige tips om brug af guiden - bl.a. om, hvordan du bevæger dig rundt i den - på siden Hvordan bruger du Brændefyringsguiden?

 

Brændefyringsguiden er udarbejdet i 2009-2010 for Miljøstyrelsen af Force Technology samt Danmarks Miljøundersøgelser ved Aarhus Universitet.

Projektet har været støttet af Miljøstyrelsens tilskudsordning til udvikling og afprøvning af brændefyringsteknologier som et projekt under titlen: Værktøjskasse til vurdering af brænderøgsproblemer ( http://www.mst.dk/Virksomhed_og_myndighed/Miljoeindsats_paa_tvaers/Tilskudsordninger/braendefyringsteknologi.htm ).

 

Miljøstyrelsen og Brændefyringsguiden

Miljøstyrelsen har finansieret udarbejdelsen af Brændefyringsguiden, men det indebærer ikke, at indholdet nødvendigvis giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter, og ejheller at Miljøstyrelsen har kontrolleret og godkendt indholdet i alle de indlæg og forhold, der omtales eller henvises til.

Offentliggørelsen af Brændefyringsguiden betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt bidrag til forståelsen af forholdene omkring brændefyring og røggener.

 

Følgende personer har deltaget i projektet:

 

Ud over disse har en række andre personer bistået med råd og bidrag.

 

Herudover tak til