English
        
 

Luftmålinger: Slå op i database

Her kan du danne en tabel med måleresultater vedrørende et enkelt stof.

Hvis du er interesseret i forklarende tekst og illustrative figurer om udviklingen i luftforureningen i danske byer, er der følgende to gode muligheder:

Hvis du derimod vil have direkte adgang til data på tabelform, kan du bruge siden her.
Her kan du finde frem til luftforureningsdata (på årsbasis) for udvalgte år, stoffer og stationer. De data, du får fat i, er ikke rå enkeltdata, men statistiske størrelser, såsom middelværdier og 98-percentiler. Data vises i form af en tabel.

Bemærk om knappen "Vis tabel" (herunder):
Før du bruger knappen skal du vælge et stof.

Du kan også udvælge bestemte år og målestationer. Det kan gøres ved at holde Ctrl-tasten nede, samtidig med at du klikker på musen.

Data til og med 2022 er tilgængelige her. 2023 data forventes tilføjet i november 2024.

 
Vælg årstal Vælg stof
Vælg station(er)
Medtag kun følgende stationstyper:
Gade
Skov
Bybaggrund
Land
Regional
Kyst

   

Forklaringer
For flere valgmuligheder: Gå til en udvidet menu...
Se også
Hvis du vil se de nyeste data, eller hvis du vil se data, der er kommenteret eller præsenteret grafisk, da har du følgende muligheder:
  • Online måledata: Friske måleresultater fra i dag og fra den seneste måned. Data opdateres hver time. (Gælder stoffer, der måles med automatiske instrumenter).
  • Luftforurening i danske byer - niveauer og tendenser: Stof for stof beskrives luftforureningssituationen i danske byer (inklusive adgang til måledata og grafer).
  • Årsrapporter: DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi udgiver årlige rapporter med resultater fra overvågningsprogrammet for luftforurening. Disse rapporter giver en god oversigt over den aktuelle forureningssituation.
0

Henvendelse om denne sides indhold: Thomas Ellermann
Revideret 9-10-2023

Denne side vedligeholdes af Institut for Miljøvidenskab, Aarhus Universitet.
Den rolle, som det tidligere Danmarks Miljøundersøgelser har haft, varetages nu af DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi ved Aarhus Universitet i samarbejde med faglige institutter ved Aarhus Universitet.