Jord Vand Luft Dyr og planter Grønland Samfund
  Udgivelser Overvågning Om DMU Viden for alle Nyheder
 
In English
 

Marsvin



Marsvinet er en af verdens mindste hvaler, og kan ses overalt langs de danske kyster, dog ikke omkring Bornholm. Et voksent marsvin bliver 140-170 cm og vejer 50-70 kg. Ofte er hunnerne noget større end hannerne. Marsvinet har en lille trekantet rygfinne der gør den nemt genkendelig i naturen. Ryggen er mørk grå eller blålig, mens bugen er næsten helt hvid. Føden består mest af fisk, men den tager også blæksprutter. Marsvin bliver kønsmodne i alderen 2-4 år, og bliver sjældent ældre end 20 år.

Projekter om marsvin ved DMU, Arktisk Miljø:

Satellitsporing af marsvin i Danmark

Akustisk registrering af marsvin

Du kan læse mere om marsvinets biologi her:

Hvaler

Natur.dk


0


Jonas Teilmann

01.11.2007


DMU  | dmu@dmu.dk  

Box 358 | Frederiksborgvej 399 | 4000 Roskilde | T: 4630 1200

 CVR: 10859387

 EAN: 5798000867000